Most itt van:

Elite Fitness, futópad, kondigép, szobabicikli, elliptikus tréner

A C vitaminról

C-vitamin
Napi használatra

A c-vitamin az egyik legerôsebb antioxidáns, a jó egészség legfontosabb forrása. Ellenállóvá teszi szervezetünket a fertôzésekkel szemben, és emellett még a fájdalmat is csillapítja bizonyos gyulladásos betegségeknél, pl. izületi gyulladás esetében.
A hivatalosan minimálisan javasolt napi mennyiség 60 mg. Ez a különösen alacsony dózis arra elég, hogy megelôzzük a skorbutot, ami a c-vitamin hiányából adódik. Jóval nagyobb adag, úgy 500 mg - vagy akár még ennél is több - bevitele már csökkenti a szív megbetegedésének kockázatát, a hályog kialakulását, a rosszindulatú megbetegedéseket, amelyek a kor elôrehaladtával egyre nagyobb eséllyel jelentkezhetnek. Nagyobb dózisban a c-vitamin serkenti az agyműködést, és az immunrendszert, valamint optimalizálja a kollagén és a kötôszövet újratermelôdését, ezzel meghosszabbítva az élettartamot és a fiatalságot.
A c-vitamin rendkívül fontos szerepet játszik az immunrendszer és az idegsejtek működésében, a kollagén-termelôdésben, az energia utánpótlásában, a bôr és a csontok állagának megôrzésében.
A gyógyítást célzó kutatások a nagyobb mennyiségű c-vitamin bevitelt szorgalmazzák (akár napi több ezer mg-ot is).
A c-vitamin öregedéslassító hatásáról is ismert. Magától az öregedési folyamattól is védi a szervezetet, és az olyan hatásoktól, amelyek siettetik ezt, például a környezetszennyezés, a különbözô mérgezô anyagok és az érzelmi stressz.
Természetes antihisztaminként viselkedik. Képes blokkolni a hisztamin-képzôdést anélkül, hogy káros mellékhatásai lennének. Napi 2000 és 4000 mg közötti adagolásban a C-vitamin látványosan képes enyhíteni a hörg-hurutot és az asztmás légzést. Több tanulmány is bebizonyította, hogy a szezonális allergia és az allergiás nátha esetében a napi 2000 mg C-vitamin már komoly javulást eredményez.

C-vitamin  

Napi adag  min. 1000-2000mg
Asztma   min. 2000-4000mg
Hörghurut   min. 2000-4000mg
Fogíny gyulladás  1000-2000mg
Allergia   min. 2000mg
Megfázás   min. 2000mg
Láz    min. 2000mg
Daganatos betegség min. 10000-30000mg

ęzek amennyiségek napi lebontásban értendők!

Várandós nôk C-vitamin szükséglete akár a duplájára is növekedhet! Nyári napozás, napégés következtében is több C-vitamint igényel a szervezet.
Elengedhetetlen a növekedéshez és a felépüléshez, bármilyen szövetrôl is legyen szó a testünkben, így aztán a sebek gyógyulásában is szerepet játszik. A C-vitamin a véredények egészségét is szolgálja. Gyorsan begyógyítja a horzsolásokat, és meg is elôzi azzal, hogy rugalmassá teszi az érfalakat és a kapillárisokat. Dohányosok C-vitain igénye többszörösére nô!
A C-vitamin hiánya hajlamossá tesz a fogíny betegségekre, mint például az ínysorvadás, vérzés. A rosszindulatú folyamatok legtöbb fajtája annak nyomán fejlôdik ki szervezetünkben, hogy a szabadgyökök támadásba lendülnek sejtjeink ellen. A szabadgyökökre gyakorolt semlegesítô hatásukkal az antioxidánsok korlátot szabhatnak a sejtekben okozott károsodásnak, jelentôsen csökkentve ezzel a rosszindulatú folyamatok esélyét.
A C-vitamin több módon is védelmezheti a szívünket. Hatásos például a koleszterinszint csökkentésében, valamint segíthet a magas vérnyomás leküzdésében, - ez utóbbi betegség már önmagában is veszélyes. Más, elterjedt szívbetegség kialakulását is gátolja. Ha a szervezetünk nem jut elegendô C-vitaminhoz, ez a koleszterinszint emelkedéséhez vezethet.
A kutatási eredmények szerint a napi 500-1000 mg bevitel már nagymértékben lenyomja a vér koleszterinszintjét, és csökkenti a szívkoszorúér-betegség kialakulását. Védi az artériákat, megakadályozza a vérlemezkék és a koleszterin felhalmozódását a vérben. A cukorbetegek növekvô mértékben veszélyeztetettek a szívbetegségek terén. A C-vitaminnal megelôzhetô, hogy a betegség tönkretegye az artériákat. A C-vitamin kiegészítés következtében a glutation szintje emelkedik a szervezetben, ami az inzulin normális működésének egyik eleme. A glutation elegendô termelôdése nyomán az inzulinszint is normalizálódik, ami viszont helyreállítja a vércukor-szintet.
Alapvitamin, így napi szinten szükséges a pótlása. Minden tévhit ellenére nem okoz vesekövességet! Ha tartósan nagy adagot fogyasztunk, elôfordulhat bôvebb, gyakoribb székelés. Prof. Szent-Györgyi Albert napi több ezer milligrammnyit fogyasztott 93 éves koráig!

Az U.S.A ban a verseny sportolók napi akár 8-10 ezer mg C-vitamint is be visznek!

 

Futópad

Futópadot szeretne vásárolni, de nem tud választani?

Tekintse meg futópad ajánlatainkat!

Ismerje meg a futópadok legfontosabb jellemzôit! 

Vagy Hívjon most!
Azonnal válaszolunk futópaddal kapcsolatos kérdéseire!
Telefon:
+36 30 313 77 00

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRAK

Cégünk által elfogadott egészségpénztár kártyák:

- Tempo
-
OTP
- Patika

- MKB

- K&H Medicina
- Vasutas
- Generali
- AXA
- Allianz
- Honvéd
- Danubius
- Aranykor
- ...

Cimkefelhô

fitnessBH Fitness futópad-ft NordicTrack futógépekfitness gép szállítás használt futópad fitnesz futópad megtalálhatja Kettler futópad GearRobust futógép NordicTrack futópad treadmill BH Fitness Luxor futópad M10 Bremshey futópadok BH futás Szolgáltatás Life Gear Hercules fitnessgép LifePro-Form Garancia Steelflex futópad proform futópad vásárlás Life Gear Skyline III. futópad futópad gyártók NordicTrack futógépfutópad ismertető BH Fitness futogepár futópadfutópad ismertet kondigép futopad sbh fitness Robust futópad fitness gép gyártók futópad plaza futógép akciós futópad bremshey BH Fitness futógép Kapcsolatfutópad Weslo futgép Panatta futópad edzőgépek Life Gear futópad futópadszállítás Weslo futópad Marathon  Luxor TOPLife futás Pro-Form futópadpenztarBh Fitness Mercury futópad  üzlet futópadok futópad márkák futópad edzés

Termékkeresô

Év Internetes Kereskedője

 

Év Internetes Kereskedője Díj 2017

 

Szavazok

Kosár tartalma

A bevásárlókosara jelenleg üres.

Megosztás

ügyfélszolgálat - futópad, elektromos futópad, szobabicikli, futógép, fitness gépekkel kapcsolatosan

Jó ha tudja...

Néha nehezen igazodunk ki az edzésformák és a gépek garmadája között, pedig, ha tudjuk, mit szeretnénk elérni, könnyen szűkíthető a lehetőségek köre. Azok a hétköznapi dolgos emberek, akiknek nincs idejük edzőterembe járni, gyakran és szívesen választanak futópadot testük átmozgatásához.
Bővebben...
 

Ha egy kisebb lakásban élsz bizony nem könnyű megtalálni a megfelelő mozgási formát, mellyel edzésben tudod tartani magad. De ha nem szeretnél olimpiai csúcsokra törni, akkor egy jól kialakított és hasznos funkciókkal felvértezett futógép is igen csak jó választás lehet.

Bővebben...
 

Téves elképzelés, miszerint a futópadozás csak bemelegítésnek alkalmas és nem lehet vele látványos fogyást, vagy alakformálást elérni. Természetesen önmagában a futópad használata nem elegendő, ahogyan más edzésforma sem.

Bővebben...
 

Bár a nyári tikkasztó melegben elővigyázatosabban kell edzeni, futópadozni, azért a megszokott edzéstervet nem szükséges sem csökkenteni sem felborítani. Egyszerűen csak figyeljünk oda jobban a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére, amikor a futópadon vagyunk.

Bővebben...
 

A futópados edzés megfontolt választás annak, aki régen edzette testét vagy jelentős mennyiségű fogyást szeretne elérni. Nem kell és nem is szabad rögtön magasra téve a lécet, órákat futópadozni, az első napokon a futópadon elegendő 15-20 perc s ezt kell fokozatosan emelni, hogy néhány hét alatt elérjük az 1-1.5 órát.

Bővebben...
 

A szobabicikli otthonunkban

Egy szobakerékpár beszerzése után a legfontosabb teendő az, hogy hova fogjuk helyezni a megvásárolt eszközt. Mai cikkünkben jótanácsokkal látunk el a szobabicikli tárolásával kapcsolatban.

Bővebben...
 

Pulzusszám alapú edzés futópadon

A futópadok világában számos edzésforma és edzésterv található, melyet követhetünk annak érdekében, hogy jobb kondiba kerüljünk.  A rendszeres futás számos előnyökkel jár, ezért jó ha heti 3-4 alkalommal ráállunk a futópadra. A pulzusszám alapú edzésmódszerek rendkívül népszerűek a futni vágyók körében.

Bővebben...
 

A fittentartás legjobb módja, az evezőpad

A kutatások és felmérések egyöntetűen azt mutatják, hogy az evezés a második legizzasztóbb módja a testedzésnek és a testépítésnek. A fizikai terhelhetőség ily módja rendkívül eredményes és látványos is. 

Bővebben...
 

Lapos has gyorsan haspad segítségével

A has az egyik legkényesebb és legszembetűnőbb felület a testünkön. Ezért ha picit elengedjük magunkat evés vagy mozgáshiány tekintetében észrevétlenül tudnak a kilók gyarapodni. Ha változtatni szeretnél alakodon és a nyári strandolás közben nem szeretnéd magad feszélyezve és kínosan érezni a haspad bizony nagy segítség lehet számodra.

Bővebben...
 

Edzésprogramok pozitívumai futópadon

Futópados edzéseid során biztosan találkoztál már a futópad computerében található edzésprogram valamelyikével. Hogy az edzés sikeres és töretlen maradjon érdemes nem egy programnál leragadni, hanem minél többet kipróbálnod idővel. 

Bővebben...
 

Fogyás a szobabicajoddal!

Ahhoz, hogy komoly és meggyőző eredményt tudj a szobabicajoddal elérni érdemes jó pár tanácsot megfogadni. Ha kezdő vagy a szobakerékpár használata területén pár jó ötlettel máris enyhíteni tudsz a fogyókúra  nehezebb időszakain. 

Bővebben...
 

Amit mindenki bátran használhat: ellipszisjáró

Ha szeretnél rendszeresen mozogni, vagy szeretnél a családod számára egy otthoni fitnessgépet az ellipszisjáró más néven elliptika hasznos és kitartó társ lehet a mindennapokban.

Bővebben...
 

Főoldal | Rólunk | Termékek | Szolgáltatások | Akciók | Referenciák | Fitness tanácsok | Kapcsolat

oldaltérkép

www.elitefitness.hu - futópad, futópadok, szobabicikli, szobakerékpárok - vásárlás, tanácsok
- Otthoni futópad - Profi futópadok - Fitnesstermi futópad - Motoros futópadok - Mechanikus futópad - Felhajtható futógép - Összecsukható futógépek - Női futópadok -
Futópad tanácsadás. Futópad házhoz szállítás. Futópad üzembe helyezés. Futópad szerelés. Futópad javítás.További kellemes böngészést kíván az Elite Fitness.

Partnereink: futopad-shop.hu - Profi futópadok, Visa Sport - Edzőtermi fitness gépek Olaszországból